Ova tekila košta 30.000 dolara

Lux

Flaše vina koje koštaju mnogo novca već su stare angedote, ali po prvi put, susrećemo se sa flašom tekile koja im predstavlja konkurenciju…

Odrasla i proizvedena u Meksiku, flaša najskuplje kvalitetne Clase Azul tekile koštaće vas 30.000 dolara. Sa takvom cijenom, glavna publika za ovu flašu jesu događaji visokog profila, poput filmskih premijera i događaja koje organizuju slavni.

Sa više od dvadeset godina u proizvodnji, Clase Azul brend je prošao kroz seriju transformacija koje sui m osvježile kvalitet i pakovanje. Osnivač Arturo Lomeli je čak dobio diplomu na temu luksuznog marketinga kako bi poboljšao svoj proizvod i njegovo premijum pakovanje.

Arturo trenutno prodaje svoj proizvod u ručno oblikovanim keramičkim dekanterima, što je osvježavajuća promjena u odnosu na inače monotono pakovanje koje je usvojio ostatak industrije. Nakon konzumacije tekile, dekanteri se mogu koristiti kao ornamentni detalji kojima možete uljepšati svoj dom.

“Počeli smo da razmišljamo na temu ekskluziviteta, kako bismo dali sve od sebe ljudima koji će to umjeti da cijene”, izjavio je Arturo.

Flaša koja košta 30.000 dolara daleko je od obične flaše tekile. Autentično meksičko piće flaširano je u keramičku flašu, koja je dekorisana dragocenim elementima, poput ćilibara i 24-karatnog zlata. Limitirano izdanje od 15 flaša je uređeno kako bi se proslavila petnaesta godišnjica ovog brenda.