Jahta koja ima svoju privatnu plažu

Bazen u sklopu jahte danas više nije nikakva novost, ali privatna plaža svakako jeste

Milioneri sa svojim velikim i luksuznim jahtama često imaju jedan veliki problem, a to je da ne mogu da pronađu dovoljno privatnu plažu na kojoj će moći da uživaju.

To su imali na umu dizajneri norveškog studija “Hareide Design” koji su osmislili fantastičnu jahtu dugu 108 metara koja ima sopstvenu plažu, dvorište i dva bazena. Sasvim dovoljno da se putnici odmaraju i uživaju u potpunom miru.

Ipak, još je upitno ko će to biti jer je jahta još uvek samo konceptno rješenje koje čeka da dođe neko sa liste najbogatijih i plati njenu izradu.

Jahta se razlikuje od ostalih jer će na njoj putnici moći da priđu moru sa više strana. Osim glavne “plaže” u blizini se nalazi veliki vrt, a u sredini broda je ogromna prostorija visoka dva sprata s prozorima od poda do plafona koja će nuditi spektakularan pogled prema pučini, ali iz nivoa mora.

Osnivač dizajnerskog studija Ejnar Hareide je rekao da današnje jahte uglavnom izgledaju kao ploveći luksuzni hoteli dok je njihova ideja hibridno rješenje koje želi da bude aktivna platforma na kojoj se mogu iskusiti prirodne ljepote. Ovo čudo tehnike će koštati oko 150 miliona funti.

jahta05 jahta06 jahta10