Džoker blizu zaradi od milijardu dolara

Film „Džoker“ sa Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi je zaradom od 934 miliona dolara u svjetskoj prodaji karata oborio još jedan rekord.

To je velika pobjeda za studio Vorner Bros i DC, ali i reditelja Toda Filipsa, naročito jer „Džoker“ nije tradicionalni film o superjunacima.

Film „Džoker“, čija je produkcija koštala skromnih 60 miliona dolara, Vorner Bros studiju i njegovim partnerima (Village Roadshow i Bron Studios) donosi zaradu od 500 miliona dolara.

Ovaj mračni antiherojski film R-kategorije (kategorija filmova koje mlađi od 17 godina ne smiju da gledaju bez pratnje roditelja) od početka prikazivanja oborio je niz rekorda kojima je pretekao čak i „Dedpula“ koji je zaradio 783 miliona dolara.

Analitičari smatraju da će „Džoker“ do kraja prikazivanja u bioskopima zaraditi 950 miliona dolara ili više, piše Hollywood Reporter.

Kada je riječ o filmovima o superjunacima „Džoker“ se trenutno nalazi na 13. mjestu, odmah ispred „Spajdermena 3“ koji je zaradio 895 miliona dolara. Ako gledamo samo ostvarenja DC-ja onda je „Džoker“ na četvrtom mjestu, odmah nakon „Akvamena“ koji je zaradio 1,14 milijarde dolara i filmova „Uspon mračnog viteza“ čija je zarada 1,08 milijardi dolara i „Mračni vitez“ čija je zarada milijarda dolara iz trilogije Kristofera Nolana.

Ovo su brojke dobijene bez uračunavanja inflacije.