Novi Aston Martin DBS GT Zagato kao ostvarenje snova

Predstavljen prije samo nekoliko dana, novi Aston Martin DBS GT Zagato dolazi sa nevjerovatnim kolekcionarskim paketom, pored svog klasičnog modernog blizanca, DB4 GT Zagato Continuation…

Oba automobila će biti ponuđena u paru, kao deo DBZ Centenary Collection linije, a priliku da ih kupe po cijeni od 7.39 miliona dolara bez poreza, dobiće samo devetnaest kolekcionara. Možda vam zvuči kao da je to previše novca, ali ipak, mnogi vjeruju da su ova dva modela vrijedna svake pare.

Novi DBS GT Zagato dolazi sa moćnim twin turbo 5.2 litarskim V12 motorom koji izbacuje 760 konjskih snaga, a koji se takođe nalazi u DBS Superleggera. Obojen fantastičnom Supernova Red bojom, sa karbonskim akcentima i zlatno crnim 3D proizvedenim točkovima, DBS GT Zagato je jednostavno opčinjavajući, uz Spicy Red kožni enterijer koji doprinosi njegovoj privlačnosti.

Enterijer dolazi sa 3D štampanim finišima, poput centralnog “sedla”, sa zlatnim PVD finišima, a ako je to previše za vas, možete odabrati štampani karbon i aluminijum. Ukoliko želite nešto ekskluzivno i sasvim jedinstveno, možete prepustiti svoj Zagato model Q diviziji ovog brenda.

U eksterijeru, DBS GT Zagato ima 18-karatne zlatne oznake, zlatne anodizovane akcente sa strane, kao i centralno zaključavanje. Krov, zadnji difuzor i masivna aktivna prednja rešetka dolaze u varijanti od karbona koji se presijava. Rešetka je kreirana uz upotrebu 108 individualnih dijamantski oblikovanih komada karbona, koji se zatvaraju kada je automobil parkiran, i otvaraju čim krene.