Margot Robbie Nissanova prva ambasadorka električnih vozila

Zvijezda filmova Odred otpisanih i Vuk s Wall Streeta novo je zaštitno lice Nissanovog programa električnih vozila i vožnje bez emisija

Glumica Margot Robbie predstavila se na svjetski poznatoj stazi na kojoj se održava Velika nagrada Monaka kao Nissanova nova ambasadorka električnih vozila ponoćnom trkom u Nissanovu radikalnom sportskom automobilu BladeGlider na električni pogon.

Nissan BladeGlider biće izložen na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi od 7. do 19. marta

Prototip Nissana BladeGlider, koji postiže najveću brzinu od 190 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od pet sekundi, predstavlja novu viziju dizajna električnih sportskih automobila budućnosti. Prototip je dio strategije Inteligentne mobilnosti, Nissanove vizije koji prikazuje svu zabavu i uzbuđenje vozila na električni pogon.
Zvijezda filmova Odred otpisanih i Vuk s Wall Streeta u kratkome filmu pokazuje i sposobnosti Nissana BladeGlider za kontrolisana proklizavanja na jednom od najpoznatijih zavoja u automobilističkom sportu – legendarnom Fairmontu.

– Ovo su uzbudljiva vremena za električna vozila. Sve više vozača odabire električni pogon i okreću se održivoj budućnosti, a Nissan BladeGlider nagovještava budućnost pametnijih automobila vrhunskih performansi.

Monte Carlo je bio savršeno okruženje za predstavljanje uzbudljive nove saradnje između Nissana i Margot Robbie. Monaco ima bogatu tradiciju uličnog utrkivanja i ambicioznu održivu strategiju smanjenja karbonskih emisija za 50 posto do 2030.