Apple bi mogao dostići tržišnu vrijednost od dva biliona dolara

Finansije

Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrijednost od dva biliona dolara, procjenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, Vedbuš, prenosi CNBC.

– Smatramo da Apple ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrijednost od dva biliona dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati “vjetar u leđa” kompaniji i zamajacu njenih servisa u narednim godinama – naveo je Den Iv, Vedbušov analitičar za tehnologije u jednoj bilješci objavljenoj na Njujorškoj berzi.

Iv je jedan od najvećih trgovaca (špekulanata) Appleovim akcijama na Volstritu, čija je 12-mjesečna prognoza cijene Appleovih hartija 350 dolara po akciji. On je dodao da će, prema njegovom opažanju, akcije Applea do kraja godine dostići 400 dolara, što je rast od preko 30 odsto u odnosu na nivo od 316,96 dolara na kom su zaključene u ponedjeljak.

Akcije Applea su od početka 2020. godine porasle za 8,0 procenata, nakon što su lani zabilježile rast od 86 odsto, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 milijardi dolara.