Louis Vuitton brend kupio drugi najveći dijamand svijeta

Lux

Iako su u igri luksuznih dragulja skoro pa deceniju, Louis Vuitton definitivno želi da osigura svoje mjesto u čitavoj priči.

Francuski luksuzni brend, koji se uglavnom povezuje sa monogramisanim komadima od kože, upravo je kupio drugi najveći dijamant svijeta.

Iskopan u Karowe dijamantskom rudniku u Bocvani prošlog aprila, ovaj rekordni dijamant nazvan Sewelo, definitivno odgovara svom imenu (koji znači „rijetkost“): on mjeri oko 1.758 karata i najveći je svoje vrste nažen tokom ovog vijeka. Veličine teniske loptice, kamen je opisan kao dragulj varijabilnog kvaliteta, što znači da je industrijski dijamant sa sekcijama koje mogu postati drago kamenje.

Louis Vuitton brend kupio je kamen od kanadske kompanije Lucara Diamond Corp, za neotkrivenu sumu novca, a prema navodima, planira da ga obradi i ispolira u individualne dijamante koje će koristiti za fini nakit. Lucara kompanija objavila je da će pet procenata od prodaje ove kolekcije biti vraćeno u Bocvanu, zahvaljujući specifičnim inicijativama.