LinkedIn ima novog direktora

Lider

Na poziciji izvršnog direktora ovog profesionalnog servisa za umrežavanje Jeff je bio više od 10 godina, i to jako uspješno. Kompanija je u objavi na LinkedInu napisala da će novi izvršni direktor biti viši potpredsedjnik proizvoda Ryan Roslansky, i da će na poziciju CEO-a stupiti 1. juna 2020. godine. Biće zadužen za globalnu strategiju i izvještavaće direktno izvršnog direktora Microsofta, Satya Nadellu.

Takođe je napomenuto da će “ove promjene omogućiti LinkedInu da nastavi da se fokusira na realizaciju vizije i misije povezivanja svjetskih profesionalaca, kako bi ih učinili produktivnijim i uspješnijim.” Iz ovoga se može zaključiti da je Jeff radio odličan posao, i da će obaveza novog direktora biti da nastavi gdje je njegov prethodnik stao.

Jeff Weiner ostaje u LinkedInu, kao izvršni predsjedavajući, i imaće ulogu da sa svojim timom stvori “dobru ekonomsku priliku za svakog člana globalne radne snage.” Nadgledaće rad skoro 16000 zaposlenih i pratiće korišćenje ove mreže koja broji preko 675 miliona članova. U izvještajima se takođe pominje da je LinkedIn samo u prošloj godini zaradio 7,5 milijardi dolara.

Povodom odlaska sa mjesta CEO-a, Weiner je dao intervju za magazin Wired, i rekao da odlazi s ovog položaja jer osjeća da je “pravo vrijeme“. “Oduvijek sam mislio da ću biti na ovom mjestu onoliko dugo koliko sam srećan. Shvatio sam koliko volim mjesto, a naša vizija je postala neraskidivo povezana sa mojim sopstvenim osjećajem svrhe.” Iz ovoga se može zaključiti da će on još dugo biti dio LinkedIn-a.