Prva srpska serija na Amazonovoj platformi

Film

Informacija koju je objavio Nedeljnik dobila je i zvaničnu potvrdu, a kreator serije i reditelj Dragan Bjelogrlić je tim povodom izjavio da je to važan događaj, ne samo za one koji su radili na seriji, već i za srpsku kinematografiju i televiziju.

„Ovo je prvi put da jedna srpska serija bude dostupna cijelom svjetskom auditorijumu. Pregovori su trajali skoro dvije godine i uspjeli smo da jedna tako značajna platforma, koja sustiže NETFLIX, uvrsti u svoj sadržaj i ’Senke nad Balkanom’.“

„Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i Rusiji, ’Senke’ će moći da gleda cijeli svijet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona“, izjavio je Bjelogrlić.

Serija „Senke nad Balkanom“ je dramski triler čija je radnja smještena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog vijeka, u kojem se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku potpisuje Manjifiko.