Osam fimova koji će unaprijediti vaš IQ

Ukoliko želite da pogledate nešto što će aktivirati vaš mozak, naučiti vas nešto novo i učiniti da proširite vidike i postavite brojna nova pitanja, ovo je lista filmova za vas. Pogledajte koji će filmovi aktivirati vaše moždane funkcije i unaprijediti vaš IQ prema portalu Entrepreneur

U mojoj glavi (2015)
Pixar je napravio divan film o djevojčici koja pokušava da se uklopi u novi grad i okruženje. Ovaj film veoma kompleksno prikazuje osjećanja mladih i odraslih kao i načine na koje ljudi stupaju u konflikte i emotivne trenutke. Osim same radnje prvi put su duboko prikazani kroz psihološke procese. Osim toga što je ovaj film odličan za djecu on je izvanredan nauk za preduzetnike na njihovom putu ka uspjehu i u preduzetničkim vodama razumijevanja tržišta.

Bezgranično (2011)
Tema je droga koja aktivira sve potencijale ljudskog mozga koji drastično poboljšavaju život. Prema mnogim portalima koji se bave psihologijom ’Bezgranično’ će učiniti da se preispitate o svojim potencijalima, a od samog gledanja ćete se osjećati pametnije.

Igra kodova (2014)
Priča o matematičaru Alanu Tjungu, ocu kompjutera koji je dešifrovao njemačke kodove tokom Drugog svjetskog rata i spriječio brojna ubistva. U ovom filmu pored učenja istorije ući ćete u svijet kodiranja, veštačke inteligencije i bićete inspirisani da mislite veliko i vidite širu sliku.

Memento (2000)
Fantastična detektivska priča o čovjeku koji je u stanju da kreira nove uspomene dok pokušava da pronađe ubicu svoje žene. Film počinje u srediti radnje i ide ka početku kako bi gledalac prošao iste emocije kao glavni lik. Žongliranje između nelinearnih narativa treniraće vašu pažnju i povezivanje priče kako biste izveli zaključak.

Dobri Vil Hanting (1997)
Dobitnik mnogih nagrada prati muškarca visokog intelekta burne prošlosti. Uživaćete u matematičkim zavrzlamama ujedno praćenih književnim i filozofskim dijalozima. Pouke pokazuju da obrazovanje i inteligencija može doći iz bilo kog mesta na planeti. Film pokazuje da ne postoji savršenstvo i ukazuje na značaj emocija i ljudskih odnosa.

Primjer (2004)
Film je napisao, režirao i u njemu glumi matematičar i diplomirani inženjer. Riječ je o drami koja se bavi inženjerima koji su otkrili kako da putuju kroz vrijeme. Film je kao Memento nelinearan i ispituje filozofiju putovanja kroz vrijeme i razmatra složene naučne paradigme sa akcentom na fiziku. Morate riješiti zaplet filma kako biste došli do zaključka.

Blistavi um (2001)
Film prati život glavnog junaka od ranih uspjeha na školovanju do naučnih radova. On noćima tajno radi za Vladu SAD-a dešifrujući sovjetske poruke. Film balansira između stvarnosti i fantazije glavnog lika stvoreno njegovim psihičkim oboljenjem zbog kojeg proživljava realistične halucinacije.

1.Pi (1998)
Niskobudžetni film naučne fantastike koji pomjera granice, a snimljen je u crno-bijeloj tehnici bez specijalnih efekata. Maks Koen je opsesivno-kompulzivni, paranoični matematičar koji uz pomoć svog računara pokušava da pronađe obrasce i zakonitosti potrebne za razumijevanje funkcionisanja prirode, univerzuma, a čak i berze. Ali pored razumijevanja on predviđa mnoge stvari i oko njega kreću da se bore vlada i pojedinci sa Vol Strita. Uz njega vaš mozak će i sam početi da razmišlja o postojećim svetskim obrascima. (Bizlife)