Messi zarađuje 8,3 mil. mjesečno

Sport

…10 najplaćenijih fudbalera mjesečno zarade 28 miliona eura 

Dvije omiljene navijačke rasprave koje se tiču Messija: je li bolji od Ronalda i od Maradone, ovdje se završava: kapiten Barcelone je nadmašio obojicu i po broju postignutih golova, i po mjesečnoj zaradi! Messi je pet puta dobio Zlatnu loptu, Nobelovu nagradu za fudbal. Rekorder. Posljednju u konkurenciji sa Ronaldom i Neymarom!

Lionel Messi svaki mjesec primi 8,3 miliona eura bruto, dok Juventusova zvijezda, Cristiano Ronaldo, zarađuje skoro duplo manje: 4,5 miliona eura bruto. Pri tom, Messi nije, poput Ronalda, maneken za donji veš i pjenu za brijanje. On je sportista koji govori samo na terenu, jednako nadahnuto kao što je njegov sunarodnjak Borges driblao u svojim novelama. Obojica su ispred brazilskog napadača Neymara koji je sa nešto više od tri miliona eura u PSG najbolje plaćeni fudbaler u Francuskoj. Njegov klupski kolega, agilni mladi napadač, Kilian Mbappe ne dostiže dva miliona eura. Ispred njega je napadački tandem Barcelone, Antoine Griezmann i Luis Suarez. Obojica zarađuju oko tri miliona eura bruto mjesečno.

Ofanzivci Real Madrida, Gareth Bale i Eden Hazard, primaju 2,5 miliona eura mjesečno. Slijedi Philippe Coutinho, kojeg je Barcelona posudila Bajernu, sa primanjem od 2,3 miliona bruto. Među desetoricom najplaćenijih je i čileanac Alexis Sanchez iz Manchester Uniteda sa bruto mjesečnom platom od oko 2,3 miliona eura.

Ipak, fudbal je danas, zahvaljujući desetorici najplaćenijih, zbog njihove virtuoznosti, postao najveća zabava za mase. Biznis.