Mask “obrisao” 14 milijardi dolara vrijednosti “Tesle”

Finansije

Maskov tvit je takođe smanjio tri milijarde dolara njegovog udjela u “Tesli”, pošto su se investitori odmah povukli iz kompanije, prenosi BBC.

“Teslina cijena akcija je previsoka po mom mišljenju”, napisao je u jednom od nekoliko tvitova, među kojima su i oni u kojima se zavjetuje da će prodati svoj imetak.

U drugom tvitu objavio je da je njegova djevojka ljuta na njega, dok je jedan tvit jednostavno glasio: “Bjes, bjes protiv umiranja svjetlosti svijesti.”

“Volstrit žurnal” objavio je da je milijarder negirao da je tvit o cijeni akcija “Tesle” bio šala.

Cijena “Teslinih” cijena akcija porasla je ove godine, podižući vrijednost proizvođača električnih automobila na blizu 100 milijardi dolara, što bi Masku moglo da donese bonus isplatu od nekoliko stotina miliona dolara.

Maskovi ironični komentari svakako zadaju glavobolje investitorima i utiču na cijene dionica, a ovo nije prvi put da se milijarder “igra” na ovaj način.

Zbog jednog tvita iz 2018. godine o budućnosti “Tesle” na njujorškoj berzi regulatorni organi kaznili su ga sa 20 miliona dolara, nakon čega se složio da sve naredne postove na ovoj platformi prethodno pregledaju advokati.

Prošlog mjeseca, savezni sud izrekao je da se “Tesla” i Mask zbog njegovog privatnog tvita moraju suočiti sa tužbom akcionara, koji su tvrdili da je Mask namjeravao da ih prevari.