Gazda Panatinaikosa prodaje klub

Sport

“Od ovog trenutka, Panatinaikos je na prodaju za 25 miliona evra, kao što sam greškom to prošle godine rekao. Nismo uzeli u obzir vrednost brenda. Prema procenama, vrednost kluba je 75 miliona, ali neću promeniti ni reč, 25 miliona”, rekao je Janakopulos.

On je odbio da odgovara na pitanja vezana za sportski sektor, ali je rekao da se nada da će klub napustiti Evroligu.

“Nisam rekao da odlazimo i da idemo u Fiba. Rekao sam da je to za mene jednosmerna ulica. Moramo da analiziramo podatke. Nadam se da će odluka biti da se ide u Fiba”, naveo je on.

“Nadam se da će ljudi koji će voditi klub to osporiti i da će se grozota koja se zove Evroliga raspasti”, naveo je Janakopulos koji procenjuje da će se Fibina Liga šampiona razviti u dominantno takmičenje u Evropi.

Gledajući plan i novac koji nameravaju da ulože u dugoročan plan, verujem da će vrlo skoro oni biti najmoćnije takmičenje u Evropi, rekao je Janakopulos.

Panatinaikos je zajedno sa 10 velikih evropskih klubova u novembru 2015. godine potpisao 10-godišnji ugovor sa Evroligom. U ugovoru postoji klauzula od 10 miliona evra ukoliko neki klub odluči da u tom periodu napusti klub.