Partizan će navijati za prolaz Zvezde u naredni krug Lige Evrope

Fudbaleri Partizana sezonu na međunarodnoj sceni nastaviće u baražu za Ligu Evrope, a prema trenutnom stanju opet mogu da očekuju teškog rivala

Crno-beli su šesti „ispod crte“ koja dijeli nosioce i nenosioce, pa mu je potrebno da u četvrtak uveče ispadne čak šest favorita.

Između ostalog, srpski šampion će navijati i za svog najavećeg rivala Crvenu zvezdu, koja brani 2:0 protiv Sparte u Pragu.

Problem Partizanu napravile su eliminacije Salcburga, Klub Briža, Ludogoreca i BATE Borisova u trećem kolu Lige šampiona, jer sva četiri tima imaju bolji koeficijent od tima Miroslava Đukića.

Osim Zvezde, Partizan će u četvrtak uveče navijati još za Osijek, Arku, Altah, Aleksandriju, AIK, Olimpik Donjeck, Dinamo Bukurešt, Lingbi, Od Grenland, Videoton, Panionios, Domžale i Ružomberok.

Crno-belima bi mogli još da pomognu Univerzitatea, Šturm, Ostende i Bnej Jehuda, ali sva četiri tima su poražena u prvim susretima protiv favorizovanih Milana, Fenerbahčea, Olimpika iz Marseja i Zenita.

Najviše nade uz gradskog rivala Partizan polaže u Osijek (brani 1:0 protiv PSV) i Aleksandriju (ima 0:0 iz Genta), dok su u egalu Altah protiv Genta, Aleksandrija sa Astrom, AIK protiv Brage, Olimpik uoči PAOK, Dinamo pred Bilbao…

Liga Evrope, treće kolo kvalifikacija:
Sparta – Zvezda (prvi meč 0:2)
Osijek – PSV (1:0)
Midjilend – Arka (2:3)
Altah – Gent (1:1)
Aleksandrija – Astra (0:0)
Braga – AIK (1:1)
Paok – Olimpik Donjeck (1:1)
Atletik Bilbao – Dinamo Bukurešt (1:1)
Lingbi – Krasnodar (1:2)
Od Grenland – Dinamo Zagreb (1:2)
Videoton – Bordo (1:2)
Panionios – Makabi T.A. (0:1)
Domažale – Frajburg (0:1)
Ružomberok – Everton (0:1)
Milan – Univerzitatea (1:0)
Fenerbahče – Šturm (2:1)
Ostande – Olimpik Marsej (2:4)
Zenit – Bnei Jehuda (2:0)

* Boldovane su ekipe čiji prolaz odgovara Partizanu