Vrijednost Zooma ove godine porasla za 600 odsto

Berza

Exxon je danas čak najavio da će otpustiti 1.900 zaposlenih u SAD-u zbog potrebe za smanjem troškova i povećanjem efikasnosti tokom pandemije. U međuvremenu je vrijednost Zooma porasla za 600 posto tokom ove godine. ET Zoom sada vrijedi 139 milijardi dolara, dok ExxonMobile ima vrijednost od 138,9 milijardi dolara.

Kompanija je bez problema premašila očekivanja o zaradi u drugom tromjesečju s prihodom od 663,5 miliona dolara u odnosu na 500,5 miliona dolara koje su prognozirali analitičari. Zoom za tekući kvartal predviđa da će ostvariti prihod i do 690 miliona dolara.

Osnivač Zooma Eric Yuan je u posljednja tri mjeseca svoje bogatstvo skoro udvostručio s 14 na 21,3 milijarde dolara. Njegovo bogatstvo je raslo zajedno sa obimom posla Zooma koji je brzo napredovao u prethodnom periodu jer se milioni ljudi, koji rade od kuće, sada oslanjaju na videokonferencije.

Osim Yuana, uspjehom kompanije se obogatila i Zoomova glavna finansijska direktorica Kelly Steckelberg. Na Forbesovoj listi najbogatijih žena je debitovala 13. oktobra ove godine sa neto vrijednošću od 255 miliona dolara, a njeno bogatstvo sada iznosi više od 340 miliona dolara.