Polovinu Odbora direktora Goldman Sachsa sada čine žene

Banke

Goldman Sachs Group Inc saopštila je da će advokatica za medije Kimberli Haris postati novi član uprave, što znači da će gotovo polovina odbora direktora ove banke sa Wall Streeta činiti žene.

Haris je glavna savjetnica NBC Universal Media i izvršna potpredsjednica u kompaniji Comcast Corporation.

Njeno imenovanje dolazi u momentu kada se banke suočavaju sa sve većim zahtjevima da odbori budu više diversifikovani.

Finansijskom industrijom gotovo u potpunosti upravljaju muškarci, iako se šačica žena posljednjih godina probila u izvršne odbore. Prošlog septembra, Džejn Frejzer postala je prva žena koja je vodila veliku banku na Wall Streetu kada je imenovana za izvršnog direktora Citigroup Inc.

Prošlog avgusta, uprava Goldmana je saopštila da do 2025. godine žele da 40% potpredsjednika Goldmana bude ženskog pola. To je uslijedilo nakon cilja postavljenog 2019. godine da polovina novih analitičara i saradnika početnog nivoa angažovanih u banci u Sjedinjenim Državama budu žene.

Imenovanje Harisove u Goldmanovom odboru znači da su šest od 13 direktora žene.

Poređenja radi, odbor JPMorgan Chase & Co ima 10 direktora, uključujući četiri žene, a odbor Bank of America ima 16 direktora, uključujući šest žena.

Među svojim dužnostima člana odbora, Harris će sjedjeti u Goldmanovim odborima za upravljanje, kompenzaciju i javne odgovornosti.

Izvor: Bonitet.com