19 operatera pod brendom Supernova ulaze u Telekom Srbije

Region

Telekom Srbija prošle godine ostvario je 4,2 milijarde dinara neto profita što je povećanje od 64 odsto u odnosu na 2019. godinu, a u septembru će isplatiti dividendu akcionarima u iznosu od 4,1 milijardu dinara, rekao je generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić.

Gostujući na TV Prva, on je istakao da je dividenda koja će biti isplaćena državi kao većinskom, a i manjinskim akcionarima, duplo veća nego prethodne godine.

„Ove godine čist profit će biti preko 10 milijardi dinara, tako da se vidi da naša kompanija raste, skoro da duplira profit svake sljedeće godine“, rekao je Lučić.

On je rekao da je 1. jun veliki datum za Telekom Srbije jer 19 operatera koji su kupljeni i rade pod brendom Supernova ulaze u Telekom Srbije.

Telekom Srbije je prošle godine uprkos pandemiji povećao prihode za 4,4 odsto, odnosno pet milijardi dinara, i tako ostvario odličan rezultat, rekao je Lučić i dodao da su prihodi povećani iako ljudi tokom pandemije, a pogotovu tokom vanrednog stanja nisu baš mnogo jurili nove usluge, prenosi Bonitet.

Lučić je istakao da će vrijednost Telekoma Srbija od četiri milijarde eura najavljivana za 2023. godinu biti ostvarena godinu dana ranije.

„Mogu tvrditi da će to biti već sljedeće godine. Jer nama je rast prihoda očigledan, i biće svake godine. A ove godine prihod i svi profiti imaće veći rast nego prošle godine. A postoji veliki prostor za optimizaciju troškova“, kaže on.

Lučić je ocijenio da je Telekom bio u pravu kada je akvizirao manje profitabilne kompanije koje su bile stabilne i tako ukrupnio tržište, povećao prihode i profitabilnost u budućnosti.