Xiaomi radi na telefonu sa kamerom od 192MP

Mobilni

Senzor od 200MP proizvodiće južnokorejski gigant Samsung, međutim postoji velika vjerovatnoća da će Xiaomi biti prvi koji će ga koristiti.

Senzor će imati rezoluciju od 192MP i podržavaće spajanje 16 piksela u jedan, čime bi radio na tačno 12MP izlazne rezolucije. Uz krop slike, ovaj senzor trebalo da podrži izvorni 4k zum.

Sve to će zahtijevati mnogo snage, koju će isporučiti SM8450, nasljednik Snapdragona 888, poznatiji i kao Snapdragon 895. Ovaj čip će biti napravljen u procesu od 4 nm i imaće sljedeću generaciju Krio 780 CPU jezgra (zasnovanu na novoj ARMv9 arhitekturi), novi Adreno 730 GPU i novi X65 5G modem.

Njegov ekran će imati visoko zakrivljene stranice i jedno izdubljenje za kameru. Zbog toga je za očekivati da će kamere ispod ekrana morati malo duže da sačekaju.

Za sada nije ni jasno kojoj Xiaomi seriji će telefon pripadati. Prvi telefon od 108 megapiksela bio je eksperimentalni Mi Mix Alpha, nakon čega je usledio Mi CC9 Pro, koji je globalno predstavljen kao Mi Note 10 (Pro). Naravno, oni su imali čipsete Snapdragon serije 700 srednjeg ranga, a ne vodeći čip, prenosi B92.net.

Jedno je jasno, međutim, ovaj telefon neće izaći ove godine – možda ćemo videti predstavljanje krajem decembra i početkom januara, kao što smo to imali sa Mi 11. Trebalo bi imati u vidu i da će vremenski okvir verovatno biti određen dostupnošću čipova.