Kripto platforma novi sponzor Formule 1

Sport

Svjetsko prvenstvo Formule 1 je dobilo novog sponzora, platformu Crypto.com koja omogućava korisnicima kupovinu i prodaju virtuelnih valuta.

Uslovi postignutog sporazuma nisu objavljeni, a dobro obaviješteni izvori su rekli za mrežu CNBC kako je reč o petogodišnjem ugovoru vrijednom više od 100 miliona dolara.

Prema sporazumu, brend kompanije Crypto.com, koja ima preko 10 miliona korisnika širom svijeta, će biti istaknut na događajima Formule 1, uključujući novu Sprint seriju, kvalifikacijski format koji određuje startne pozicije na trkama.

Pored toga, Crypto.com će dobiti slotove pored staza na F1 trkama do kraja sezone.

U saopštenju medijima Formula 1 je navela da je ovo “još jedan od načina kako da F1 još više integriše stare, a dobije nove fanove ovog sporta”.

Izvršni direktor Crypto.com Kris Marsalek rekao je da je njegova kompanija izuzetno ponosna što je prvi sponsor iz biznisa kriptovaluta u Formuli 1, kao i zbog toga što se pridružuju “porodici brendova koji podržavaju sport kome je tehnologija i inovacija srž poslovanja.”

Kompanija će uvesti i novu nagradu na trci za Veliku nagradu Belgije u avgustu i postati njen NFT partner.

Ugovor između F1 i Crypto.com stupiće na snagu 17. jula, dan prije Velike nagrade Velike Britanije na stazi Silverstone u Engleskoj.