Bugarska kompanija dovodi Beyond Meat na makedonsko tržište

Region

Bugarski distributer organske hrane i pića Smart Organic od prošlog meseca je zvanični distributer Beyond Meat, svjetskog lidera u proizvodnji mesnih alternativa, za makedonsko i bugarsko tržište.

Za sada će na tržištu biti dostupne tri vrste mesnih alternativa: mljeveno meso, pljeskavice i kobasice. To su smrznuti biljni proizvodi koji imaju rok upotrebe godinu dana. Izgledaju kao meso, imaju ukus mesa, jedu se kao meso, pripremaju se kao meso. Pljeskavice se pripremaju za nekoliko minuta, a od mljevenog mesa mogu se praviti musaka, sarma… navodi Jani Dragov, osnivać i vlasnik kompanija Smart Organic.

Ovi proizvodi u Makedoniji biće plasirani u trgovinske lance sa kojima je Smart Organic već zaključio ugovor. Što se tiče Bugarske, potrošači će moći da ih kupe, takođe, u odabranim trgovačkim lancima, ali i u specijalizovanim prodavnicama organske i zdrave hrane i u lancu prodavnica organskih proizvoda Smart Organic – Green.

Da podsjetimo, američka kompanija Beyond Meat je lider u sektoru biljnih alternativa mesu. Proizvodi se prodaju u više od 80 zemalja, na 122.000 prodajnih mjesta i u restoranima.

Bugarska kompanija Smart Organic najveći je distributer organske hrane i pića u zemlji, a i ima sopstvenu proizvodnju. Kompanija prodaje na više od 650 prodajnih mjesta u Bugarskoj, a 60% proizvodnje izvozi se u gotovo 60 zemalja, prenosi InStore.