Tramp prodao porodični hotel za 375 miliona dolara

Milioneri

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp (Donald Trump) postigao je dogovor prema kome će prodati svoj porodični hotel u Vašingtonu za 375 miliona dolara, prenosi Reuters, pozivajući se na Wall Street Journal.

Kako se navodi, investiciona firma CGI Merchant Group, sa sjedištem u Majamiju, dobila je ugovor o preuzimanju zakupa.

Internacionalni hotel “Tramp” je istorijska zgrada koja je nekoliko blokova udaljena od Bijele kuće, a koju Trampova organizacija zakupljuje od Vlade SAD. Hotel je popularno mesto okupljanja stranih zvaničnika, kao i Trampovih pristalica.

Wall Street Journal izvještava da CGI namjerava da ukloni Trampovo ime, kao i da je kompanija postigla dogovor sa lancem hotela Hilton Worldwide Holdings, pa će prostor urediti i rebrendirati grupa Waldorf Astoria pod okriljem ovog holdinga.

Prošlog mjeseca, iz Komiteta američkog Predstavničkog doma za reformu i nadzor saopšteno je da novootkriveni dokumenti vlade pokreću “problematična” pitanja u vezi sa hotelom.

Kako navode iz komiteta, Tramp je u toku predsjedničkog mandata prijavio prihod hotela veći od 150 miliona dolara. Međutim, ovaj biznis mu je odnio preko 70 miliona dolara.

Komitet je otkrio da je hotel od stranih vlada primio isplate od preko 3,7 miliona dolara, odnosno oko 7.400 noćenja, što potencijalno predstavlja sukob interesa.

Hotel “Tramp” je, posle Vašingtonskog spomenika, druga najviša zgrada u američkoj prijestonici. Prije nego što je postala hotel, ova građevina je bila sjedište američke pošte.