Brat Novaka Đokovića osnovao firmu u Banjaluci

BUSINESS KLUB

Đorđe Đoković, brat srpskog tenisera Novaka Đokovića, osnovao je u Banjaluci preduzeće “Legacy International”, saznaje portal CAPITAL.

Ova firma će biti zadužena za poslove oko organizacije teniskog ATP turnira “Srpska open” koji će se naredne godine iz Beograda preseliti u Banjaluku.

Istu firmu, najmlađi Đoković ima i u Beogradu.

U banjalučku podružnicu registrovanu u ulici Ive Andrića uplatio je kapital od 9.779,15 KM ili nešto preko pet hiljada evra.

Osnovna i pretežna djelatnost biće rad sportskih objekata, uz još 39 srodnih djelatnosti.

Đorđe Đoković najmlađi je od trojice braće Đokovića koji se nakon profesionalnog tenisa posvetio biznisu, a do sada je realizovao nekoliko sportskih projekata.

Turnir, čiji je on direktor, organizuje se u Banjaluci jer se na terenima u Beogradu vrši rekonstrukcija.

U najvećem gradu Srpske uveliko traju radovi na infrastrukturi, a kako se Teniskom Savezu Republike Srpske žuri, pripremni radovi su počeli, a izvođači su već sedmicama na terenu.

Ovaj projekat pomirio je  gradsku i republičku vlast pa je tako Vlada RS prenijela pravo svojine na Grad Banjaluku nad parcelom od 19.580 metara kvadratnih, na atraktivnoj lokaciji, koja se naslanja na park „Mladen Stojanović“.

Turnir “Srpska open” igraće se za 250 ATP bodova, a očekuje se da će na njemu zaigrati i Novak Đoković, jedan od najvećih tenisera svih vremena.