Trebinje dobija inovaciono-preduzetnički centar

BUSINESS KLUB

Grad Trebinje bi trebao da dobije inovaciono-preduzetnički centar na lokaciji autobuske stanice, navodi se u objavljenom tenderu za adaptaciju prostora koji se realizuje u okviru “Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u BiH”.

Za tu namjenu Grad izdvaja 154.000 KM bez PDV-a, a maksimalan rok za izvođenje radova je 60 dana od dana uvođenja izabranog izvođača u posao. Tenderom su predviđeni građevinski radovi, kao i izvođenje elektro i mašinskih instalacija, ventilacije, klimatizacije i dr, javlja eKapija.

Prostor je poslovnog karaktera i smješten je na dvije etaže u jugo-istočnom dijelu objekta. U prizemlju se nalazi prostorija površine cca. 25m2 sa stepeništem koje vodi na prvi sprat, a na gornjoj etaži je prostor površine cca. 130m2 .Prostor na gornjoj etaži prostire se na površini od cca. 130m2 i svijetlom visinom od 3.97m2 , sa mogućnošću proširenja na jos dodatnih cca. 98m2 .

U prvoj fazi, prostor je podijeljen u 3 veće zone i dvije manje prostorije: 1. zona za odmor i rekreaciju, 2. zona za individualni radi i 3. zona za grupni rad sa mogućnošću transformacije u individualna radna mjesta, i dvije manje prostorije sa svrhom individualnih online sastanaka.

Postavljena je staklena stijena visine 2.8m kao barijera između individulanih radnih mjesta i multifunkcionalne sale za sastanke.Prostorije za online sastanke ograđene su gipsanim zidovima i ulazom od staklenih kliznih vrata visine 2.8m.