Lego napravio svoju društvenu mrežu

Lego napravio svoju društvenu mrežu

Lego je osmislio posebnu društvenu Lego life mrežu, dizajniranu tako da korisnicima modernih lego proizvoda omogući da dijele svoje kockaste kreacije sa virtuelnom zajednicom

Platforma u stilu Instagrama je napravljena za dijeljenje fotografija individualnih kreacija, a ima i forum za razgovor koja je namijenjena djeci starosti do 13. godina.

U Lego life interakcija se odvija uz stroga ograničenja komentara, a oglašavanje je ograničeno samo na Lego proizvode, u okviru kojeg članovi mogu pratiti druge korisnike i dijeliti emoji-e ili unaprijed pripremljene odgovore na radove drugih.

Neki segmenti posvećeni su popularnim linijama proizvoda, kao što su Star Wars i Batman.  Lego će onemogućiti vlasnicima računa da dijele lične podatke, a avatari će biti ograničeni na personalizovane Lego figurice.

Mreža je za sada dostupna u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Danskoj, Austriji i Švicarskoj na iOS i Android uređajima, a očekuje se da će Lego life postati centralno čvorište za cjelokupne online usluge ovog brenda.

Lego je nedavno predstavio i Lego boost platformu za pravljenje i programiranje robota od Lego kockica.

Preporučujemo vam i sljedeće: