Facebook konačno uvodi opciju koju su mnogi čekali

TECH

Najveća društvena mreža zaustaviće korisnike koji non-stop nešto objavljuju na News Feed-u, tako što će sakrivati njihove objave

Facebook je najavio da će sakrivati objave korisnika koji „spamuju“ News Feed svojih prijatelja na toj društvenoj mreži, kao dio borbe protiv „klikbejta“, lažnih i netačnih vijesti, objavio je britanski The Independent. Ovo je, kaže Facebook u objavi na toj mreži, još jedan način borbe protiv sadržaja i linkova niskog kvaliteta.

Kompanija Facebook se na ovaj korak odlučila nakon što je sprovela istraživanje u kojem je zaključeno da ljudi imaju sve manje strpljenja za korisnike koji non-stop nešto objavljuju i dijele linkove tokom cijelog dana. Tom studijom utvrđeno je da su korisnici koji su dijelili previše sadržaja tokom dana uglavnom odgovorni i za dijeljenje linkova čiji sadržaj nije kvalitetan.

 

Iz najveće društvene mreže objašnjavaju da će skrivanje sadržaja podrazumevati skrivanje linkova od opisanih osoba, ali neće uticati na podijeljene video sadržaje, stranice, fotografije, prijavljivanja na mjestima („check in“) i objave bez linkova.