Metin eksperiment Threads već izgubio više od polovine korisnika

TECH

Threads je izgubio više od polovine korisnika otkad je aplikacija lansirana, rekao je Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete.

Nije to dobra vijest za Metu, koja je na krilima početnog entuzijazma dobila utisak da će nova društvena mreža ne samo uništiti Twitter Elona Muska, već postati novi hit “na sceni”.

Metina aplikacija bazirana na tekstu dosegla je 100 miliona korisnika u samo pet dana – nadmašivši time čak i ChatGPT, kojem je trebalo duže da dostigne tu brojku. Ipak, za razliku od generativne vještačke inteligencije, Threads se bori da zadrži većinu.

– Očigledno, ako imate više od 100 miliona prijavljenih ljudi, idealno bi bilo da svi oni, ili čak polovina, ostanu. Do toga još nismo stigli – rekao je Zuckerberg.

Izvršni direktor Mete dodao je da ovaj pad smatra “normalnim” i da će stvari biti bolje kako Threads bude dodavao više stavki.

Adam Mosseri, prvi čovjek Instagrama, rekao je ranije prošlog mjeseca da Threads radi na “očigledno nedostajućim stavkama” kao što su trendovi, hashtagovi, prevodi, mogućnost pregledanja lajkova i feed “praćenja” koji prikazuje samo objave onih koje korisnici znaju.

Ali Metin glavni proizvodni direktor Chris Cox dodao je da Meta takođe radi na tzv. “kukama za zadržavanje” kako bi podstakla korisnike da se vrate aplikaciji, čime bi osigurala da ljudi koji koriste Instagram mogu vidjeti važne “threadse”.

To sugeriše da bi moglo biti još više ukrštanja s Instagramom, što je bilo bitno u brzom širenju Threadsa, budući da se korisnici prijavljuju putem računa koje imaju na toj platformi.

Teme su pokrenute samo nekoliko dana nakon što je Elon Musk iznervirao mnoge korisnike Twittera postavljanjem privremenih ograničenja na gledanje tweetova. Dodavanje više stavki u Threads pomoćglo bi Meti da iskoristi dalje nezadovoljstvo oko Twittera, koji je rebrendiran u X, prenio je ICT Business.