Google obećava da Chrome više neće cijediti resurse uređaja

TECH

Google je već uveo različita poboljšanja, a sada počinje sa uvođenjem nove funkcije koja će spriječiti oglase da usporavaju Chrome. Pored blokiranja oglasa, Chrome će sam “intervenisati” kod onih oglasa koji troše bateriju ili koriste previše podataka.

Korisnici Chromea će primijetiti da oglasi više ne usporavaju njihov rad na internetu, a korisnici laptopa i mobilnih uređaja će imati koristi od produženog trajanja baterije. Ukoliko koristite internet sa ograničenom količinom gigabajta, primetićete i manju potrošnju , piše Techradar.

Google nastoji da poboljša cjelokupno korisničko iskustvo kada su oglasi u pitanju, odvraćajući oglašavače od objavljivanja oglasa koji koriste velike, slabo kompresovane slike i video zapise.

Kompanija na toj funkciji radi više od godinu dana, pa je osmislila više kriterijuma kako bi utvrdila da li oglase treba blokirati ili ne, prenosi PC Press.

Nakon što se funkcija aktivira, ona će biti omogućena kao podrazumijevana. Moguće ju je testirati posjetom Googleove stranice “Heavy Ad Intervention demo”.