Gordon Hejvord u Seltiksima za 127 miliona

Jedan od najpoželjnijih slobodnih agenata ovog ljeta Gordon Hejvord potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Boston Seltiksima za 127 miliona dolara

Hejvord je bio ključni igrač Jute Džez u proteklih nekoliko sezona, a njegovim odlaskom tim iz Solt Lejk Sitija će morati da krene skoro ispočetka kada je u pitanju izgradnja ekipe.

Ol-star krilni centar ima 27 godina, bio je deveti pik na draftu 2010, a prošle sezone je prosječno bilježio 21,9 poena uz 5,4 asistencije i 3,5 skokova po utakmici.

Imao je na stolu ponudu i od Majami Hita i naravno Jute, ali se odlučio za tim koji je prošle sezone imao najbolji učinak na Istoku i koji će s njim sledeće sezone biti još konkurentniji u borbi sa Klivlend Kavalirsima.

„Prethodnih nedelja sam razgovarao sa Bosotnom, Majamijem i Jutom. Posle svakog sastanka sam imao osjećaj da je to taj tim, ali sam tek prošle noći bio 100 odsto siguran da su Seltiksi pravi izbor. Znam da će navijačima Džeza biti teško, ali oni su cijeli moj svijet“, rekao je Hejvord.

Seltiksi su dobili fantastičnog igrača zbog koga su se odrekli Kelija Olinika, Jonasa Jerebka, Džejmsa Janga, Džeralda Grina, vjerovatno će trejdovati Markusa Smarta, Ejverija Bredlija ili Džaea Kraudera, a otpustiće Džordana Majkija i Demetrijusa Džeksona.

„Gordon je tip igrača koji nam je potreban da bismo se borili za titulu. Radujem se njegovom dolasku“, rekao je najbolji igrač Seltiksa Ajzea Tomas.