Mančester siti kupuje Zvezdine tinejdžere?

Sport

Tek što su debitovali u prvom timu Crvene zvezde, braća Luka (18) i Ivan (16) Ilić biće prodati Mančester sitiju!

Nezvaničnu informaciju o tome objavio je u subotu uveče „Mozzart sport“, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, a u nedelju se ona pojavila i na stranicama „Sportskog žurnala“.

Transfer dvojice perspektivnih fudbalera nalazi se u završnoj fazi, ostalo je da u Barseloni obave ljekarske preglede i potpišu ugovore, nakon čega bi Ivan do punoljetstva nastavio da igra za Zvezdu, a i Luka bi još neko vrijeme ostao na stadionu „Rajko Mitić“.

Posao na koji su crveno-beli bili prinuđeni zbog finansijskih problema koje urgentno treba rješavati, trebalo bi da im donese između tri i pet miliona eura.

Malo, s obzirom na potencijal braće Ilić i cijenu koju bi eventualno mogli da dostignu, a sa druge strane i nije baš malo – ako se zna da je „svjež“ novac neophodan klubu i da su neki stariji i afirmisaniji talenti odlazili iz Zvezde za daleko manje obeštećenje.

Narednih dana trebalo bi da bude jasnije kako stoje stvari po pitanju ovih transfera, a vrijeme će pokazati koliko je to bio kvalitetan potez za sve tri strane.

Ivan Ilić je prve minute u seniorskoj konkurenciji upisao prošle sezone, na utakmici protiv Spartaka, dok je Luka debitovao prije desetak dana u duelu sa Florijanom na Malti.