Mančester siti kupuje Zvezdine tinejdžere?

  • In Sport
  • 16. July 2017.
  • 652 Views
Mančester siti kupuje Zvezdine tinejdžere?

Tek što su debitovali u prvom timu Crvene zvezde, braća Luka (18) i Ivan (16) Ilić biće prodati Mančester sitiju!

Nezvaničnu informaciju o tome objavio je u subotu uveče “Mozzart sport”, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, a u nedelju se ona pojavila i na stranicama “Sportskog žurnala”.

Transfer dvojice perspektivnih fudbalera nalazi se u završnoj fazi, ostalo je da u Barseloni obave ljekarske preglede i potpišu ugovore, nakon čega bi Ivan do punoljetstva nastavio da igra za Zvezdu, a i Luka bi još neko vrijeme ostao na stadionu “Rajko Mitić”.

Posao na koji su crveno-beli bili prinuđeni zbog finansijskih problema koje urgentno treba rješavati, trebalo bi da im donese između tri i pet miliona eura.

Malo, s obzirom na potencijal braće Ilić i cijenu koju bi eventualno mogli da dostignu, a sa druge strane i nije baš malo – ako se zna da je “svjež” novac neophodan klubu i da su neki stariji i afirmisaniji talenti odlazili iz Zvezde za daleko manje obeštećenje.

Narednih dana trebalo bi da bude jasnije kako stoje stvari po pitanju ovih transfera, a vrijeme će pokazati koliko je to bio kvalitetan potez za sve tri strane.

Ivan Ilić je prve minute u seniorskoj konkurenciji upisao prošle sezone, na utakmici protiv Spartaka, dok je Luka debitovao prije desetak dana u duelu sa Florijanom na Malti.

Preporučujemo vam i sljedeće: