Ovi glumci su odbili kultne uloge koje su drugima donijele slavu

Film

U svijetu filmova i TV serija mnogo toga zavisi od dobrog kastinga, a neke nezaboravne uloge danas je nemoguće zamisliti s drugim glumcima

Ipak, da su se neke stvari malo drugačije odigrale, danas bi nam vjerovatno bilo nezamislivo da gledamo bijelog Džordža Konstancu ili tatu iz Malkolma u seriji koja je proslavila Metjua Broderika. Ovo su glumci koji su zamalo zaigrali neke od najpoznatijih TV uloga.

Djevid Duhovni kao Deni, Džoi ili Džesi (Puna kuća) 

Iako je danas u ovim ulogama teško zamisliti bilo koga osim ove trojice, Dejvid Duhovni jednom prilikom je otkrio da je bio na audiciji i da su u ponudi bile sve tri uloge. Ipak, čovjek kojeg znamo kao agenta Moldera, na kraju je odbio ponudu.

Koni Briton kao Olivija Pop (Skandal) 

Nakon što su prihvatili scenario i odlučili da snime seriju, čelnici ABC-ja sugerisali su Rondi Rimš da bi u glavnoj ulozi trebalo da se pojavi Koni Briton. Rimš im je samo kratko odgovorila: Bila bi to odlična uloga za Koni, ali Olivija je crnkinja.

Aleks Bornstajn kao Suki (Gilmorovi) 

Mnogi je danas znaju prvenstveno po glasu koji pozajmljuje u animiranoj seriji Porodični čovjek, ali svojevremeno je izabrana za ulogu Suki. Štaviše, čak je snimila i pilot epizodu, ali je na kraju morala da odustane zbog ugovora koji je potpisala sa MadTV.

Ivan Reon kao Džon Snou (Igra prestola) 

Nakon što smo jednom vidjeli Reona u ulozi sadističkog manijaka Remzija Boltona, vrlo ga je teško zamisliti u ulozi pravednog Džona Snoua, ali upravo je on bio jedan od kandidata za ulogu koja je na kraju pripala Kitu Haringtonu. Reon je na kraju ipak dobio jednu od uloga.

Megi Sif kao Pegi Olson (Ljudi sa Menhetna) 

Iako je na kraju završila u seriji, Megi Sif je prvobitno željela ulogu Pegi. Što je vjerovatno i bolje jer Pegi nije seksi lik, a Megi to definitivno jeste.

Kortni Koks kao Rejčel Grin (Prijatelji) 

Nakon što su joj ponudili ulogu Rejčel, Kortni je producentima priznala da bi ipak radije glumila Moniku. I imala je dobar osjećaj.

Metju Broderik/Džon Kjuzak kao Volter Vajt (Čista hemija) 

Prije nego su je ponudili Brajanu Kranstonu, uloga Voltera Vajta prvo je ponuđena Broderiku i Džonu Kjuzaku, ali su je oni odbili. I koliko god se činilo suludim ulogu ponuditi bilo kome osim Kranstonu, treba biti realan i prisjetiti se da rečenica dajmo ulogu tati iz Malkolma u sredini ne zvuči ništa manje suludom.

Adam Skot kao Džim Halpert (The Office) 

Adam Skot neprestano glumi ljigavce iako je u odličnoj Parks & Rec pokazao da može da glumi i simpatične likove. S druge strane, Džon Krasinski idealan je izbor za simpatičnog Džima Halperta iako ima i ciničnu stranu koja bi bila savršena za Skota.

Rob Lou kao Derek Šepard (Uvod u anatomiju) 

U ovo zapravo i nije toliko teško povjerovati jer je i Rob Lou klasični slamatelj ženskih srca pa ga nije nemoguće zamisliti i u ulozi Mekdrimija. Ipak, on je ulogu odbio i pojavio se u seriji Dr. Vegas. 

Majkl Kiton kao Džek Šepard (Izgubljeni) 

Lik Džeka Šeparda prvobitno je trebalo da bude ubijen već u pilotu i Kiton je pristao na ovaj kratki angažman, ali čim je odlučeno da će Džek biti jedan od glavnih likova, slavni glumac se povukao iz projekta jer bi to bila prevelika obaveza, piše Index.

Met Leblank kao Fil Danfi (Moderna porodica) 

Iako će Met Leblank zauvijek biti Džoi iz Prijatelja, svojevremeno su razmišljali o tome da ga angažiraju u ulozi Fila Danfija, ali glumac je ponudu odbio jer je znao da to nije uloga za njega.