Film Čudesna žena premašio očekivanja zarade

Film

Američki superherojski film Čudesna žena (Wonder Woman) zaradio je u bioskopima više od 103 miliona dolara, što je nadmašilo očekivanja filmskog studija Vorner Bros

Filmski studio je procijenio da će akciona pustolovina o superjunakinji od prikazivanja na sjeveru SAD zaraditi oko 100 miliona dolara. Dodatna zarada od tri miliona dolara, ali i neuobičajno mali pad broja gledalaca od subote do nedelje, pokazuju da riječ onih koji su pogledali film „uzima više maha nego obično“.

Film rediteljke Peti Dženkings postao je jedan od najuspješnijih filmova o ženskom superheroju.

Glumica Gal Gadot tumaći ulogu glavne superjunakinje. Prije nego što je postala „Čudesna“, glavna junakinja je bila Diana, princeza Amazonki, odgojena u skrivenom raju, trenirana da postane ratnica bez premca. Ali kad se avion američkog pilota sruši u more kraj ostrva Amazonki i Diana sazna za razorni sukob koji hara spoljnim svijetom, odlučuje da napusti svoj dom, uverena da može zaustaviti globalnu prijetnju.

Boreći se pored muškaraca u ratu koji će okončati sve sukobe, Diana će otkriti svu snagu svoje moći i svoju istinsku sudbinu.

U glumačkoj postavi su, osim Gal Gadot, Kris Pajne, Robin Rajt, Deni Haston. Peti Dženkins je režirala film prema scenariju Alana Hajnberga, priču su osmislili Zek Snajder, Alan Hajnberg i Džejson Fuš.