Mjuzikl „Dear Evan Hansen“ dobio šest Tonija

Mjuzikl „Dear Evan Hansen“ pobjednik je najvećeg nadmetanja pozorišnih predstava, pošto je prošle noći u Njujorku osvojio šest nagrada Toni, uključujući za najbolji mjuzikl

Mjuzikl o mladim autsajderima nagrađen je i za scenario i originalnu muziku, koju su pisali Bendž Pasek i Džastin Pol, autori Oskarom nagrađene pjesme „City of stars“ iz filma „La La Land“.

Zvijezde tog mjuzikla Ben Plat i Rejčel Bej Džons dobili su Tonija za najboljeg glumca u glavnoj ulozi i najbolju glumicu u sporednoj ulozi u mjuziklu.

Nova postavka mjuzikla „Hello, Dolly“ je sa četiri Tonija bila na drugom mjestu po broju osvojenih nagrada. Nagrade su dobili glavna glumica Bet Midler i sporedni glumac Gevin Kril.

Za najbolju predstavu proglašen je pozorišni komad „Oslo“.

„Natasha, Pierre & The Great Comet“, muzička adaptacija romana „Rat i mir“ Lava Tolstoja, nominovana je u 12 kategorija, ali je završila sa samo dvije nagrade, za najbolju scenografiju i svjetlo.

Kevin Klajn nagrađen je treći put za predstavu „Present Laughter“, a glumica Sintija Nikson osvojila je svog drugog Tonija za sporednu ulogu u predstavi „The little Foxes“.

Lori Metkalf dobila je nagradu za najbolju glumicu u predstavi „A Doll’s House, Part 2“.

Domaćin 71. dodjele pozorišne nagrade Toni bio je glumac Kevin Spejsi, koji je tokom večeri igrao, pjevao i imitirao druge poznate ličnosti.