„Atos osiguranje“ prikuplja 2,5 miliona KM za tehničke rezerve

„Atos osiguranje“ iz Bijeljine emitovaće akcije u vrijednosti od 2,5 miliona maraka, a novac prikupljen emisijom biće iskorišten za pokriće tehničkih rezervi, prenosi poslovni portal Capital.ba.

U danas objavljenom Javnom pozivu za upis i uplatu redovnih akcija iz 10. emisije postojećim akcionarima po osnovu preče kupovine navedeno je da će biti emitovano 25.000 akcija nominalne vrijednosti 100 KM po akciji.

U pozivu je navedeno da emisija se vrši uz korišćenje prava preče kupovine postojećih akcionara Pravo preče kupovine pripada postojećim akcionarima srazmjerno njihovom učešću u akcijama s pravom glasa, a početak upisa i uplate akcija po osnovu preče kupovine je 17. novembar.

U odluci o emisiji akcija koju je krajem oktobra donijela Skupština akcionara ovog društva navedeno je da će se novac prikupljen emisijom akcija koristiti za pokriće tehničkih rezervi čime će se poboljšati solventnost društva, kao i sigurnost isplate očekivanih odštetnih zahtjeva.

Prikupljena sredstava omogućiće stabilnije poslovanje društva što će doprinijeti jačanju konkurentske pozicije na tržištu, te percepcije osiguranika i konkurencije o kvalitetu poslovanja društva.

Većinski vlasnik „Atos osiguranja“, bivšeg “Bobar osiguranja” je kompanija MG Mind u vlasništvu Mladena Milanovića Kaje.