Kako da vaš dom bude što prijatniji

Kako bi se osjećali prijatno i uživali u svom domu, potrudite se da ga uredite u nijansama koje prijaju svačijem oku

Stranica Zillow Digs specijalizovana za uređenje enterijera, prodaju i iznajmljivanje kuća i stanova otkrila je koje to boje u domovima najviše odbijaju potencijalne kupce, odnosno zbog kojih boja nekretninama znatno pada cijena. Sljedećih pet boja agenti za prodaju nekretnina izdvojili su kao najneprivlačnije u uređenju doma:

1. Prljavo bijela

Skoro u svakoj kući ili stanu u kojem je kuhinja obojena u prljavo bijelu boju pala je cijena.

2. Boja ljuske od jajeta

Iako se ova boja, isto kao i prljavo bijela, čini sigurnom, mali prostori, poput skučene kuhinje, mogu izgledati „mrtvo“ ili monotono kada su zidovi okrečeni u boju ljuske od jajeta.

3. Pantone 448 C

Mješavinu maslinastozelene i braon boje opisuje se kao najružnija boja na svijetu, pa ne čudi da je Pantone 448 C na listi najmanje poželjnih boja u domu. Kupcima su posebno odbojne spavaće sobe, a još više kupatila u ovoj boji.

4. Terakota

Domovima u kojima je dnevna soba obojena u terakota nijansu još više padne cijena nego domovima sa dnevnom sobom u najružnijoj boji na svijetu.

5. Određene nijanse sive

Neke nijanse sive kupci obožavaju, a neke nimalo ne vole. Tamnosive nijanse najmanje su privlačne, a svjetlosive nijanse najprivlačnije.