Dizajneri ne žele raditi sa Melanijom Trump

Dizajnerka Sophie Theallet je izjavila u otvorenom pismu da nikada neće raditi s Melanijom Trump, a njen potez je ohrabrio i druge modne dizajnere da protestuju protiv Trumpovog rasizma i seksizma

Tokom osam godina provedenih u Bijeloj kući Michelle Obama postala je miljenica modnog svijeta. Voljeli su je i modni dizajneri, ali čini se da nadolazećoj prvoj dami ne slijede takvi dani.

Francuska dizajnerka Sophie Theallet se u svom otvorenom pismu koje je postavila na Twitter zarekla se da nikada neće raditi sa prvom damom Melanijom Trump.

Theallet koja živi i radi u New Yorku objasnila je u pismu da je njen brend protiv diskriminacije i predrasuda.

– Kao neko ko teži različitosti, individualnoj slobodi i poštovanju svih životnih stilova, ne mogu učestvovati u oblačenju ili bilo čemu drugom kada je riječ o prvoj dami. Rasistička retorika, seksizam i ksenofobija njenog muža nisu u skladu sa vrijednostima koje mi zastupamo – napisala je Theallet.

Melanija je tokom kampanje nosila odjeću koju je sama kupila, a nije poznato da li će sada nositi dizajnersku odjeću. Stručnjaci smatraju da će modni dizajneri naučiti voljeti Melaniju.