Otvoren luksuzan hotel u Dubaiju s Versace potpisom

Lux

Dubai je postao bogatiji za još jedan raskošan hotel koji je izgledom svojevrsna kombinacija italijanskih palača i arapske arhitekture

Dubai je prije nekoliko dana postao bogatiji za jedan luksuzan hotel imena „Palazzo Versace Dubai“ čijem je svečanom otvorenju prisustvovala i sama vlasnica, italijanska modna dizajnerica Donatella Versace.

Riječ je o luksuznom i raskošnom hotelskom projektu koji spaja tradicionalne italijanske elemente kombinovane sa arapskom arhitekturom. U svakom uglu se može pronaći niz atraktivnih elemenata i detalja uklopljenih u grandiozan prostor kao što su visokim stropovi, freske, naglašeni podni mozaik, ručno izrađeni komadi namještaja, nepregledni vrtovi, fontane i bazeni.

„Palazzo Versace Dubai“ broji čak 215 soba, a cijelo uređenje interijera potpisuje sama Donatella. Sobe je odlučila obogatiti dekoracijama u bež, zlatnoj, tirkiznoj, koraljnoj i svijetlo-plavoj nijansi, a u svima njima zabilježena je stilska interpretacija brenda Versace, kao što su glava meduze, animalni printevi, barokni elementi namještaja koji podsjećaju na bivše kolekcija namještaja s potpisom brenda Versace. U ovaj novi simbol luksuza je uspješno integrisana i vrhunska gastronomija koja kombinuje evropske kulinarske trendove s istočnjačkim elementima.

palazzo-versace-dubai 1 palazzo-versace-dubai-2 palazzo-versace-dubai-3 palazzo-versace-dubai-6 palazzo-versace-dubai-8 palazzo-versace-dubai-9