Kako izgleda Kia Picanto za 2017.

Kia je objavila prve zvanične crteže nove generacije malog gradskog modela Picanto

Aktuelni model koji je debitovao 2011. godine, uskoro će dobiti svog nasljednika a sudeći na osnovu dizajnerskih skica, treća generacija donosi veliki napredak u odnosu na odlazeći Picanto.

Stilski, automobil je atraktivniji od prethodnika. Izmijenjene su i proporcije, pa Picanto izgleda za broj veći u poređenju sa odlazećim modelom.

Kia Picanto2Sa novom maskom, prednjim branikom i farovima, podsjeća na novi Rio, koji je predstavljen u septembru. Verzija koja je prikazana na crtežima ima proširene lukove blatobrana, što uz agresivniji prednji dio automobilu daje sportsku notu.

Znatno je unaprijeđena i unutrašnjost u kojoj dominira centralno postavljeni displej multimedijalnog sistema. Iako treba naglasiti da je na skici predstavljen automobil sa najbogatijim paketom opreme i automatskim mjenjačem, utisak je da je enterijer znatno skladniji i luksuzniji nego u aktuelnom Picantu.

Očekuje se da će novi model imati premijeru početkom 2017, najvjerovatnije na ženevskom auto-salonu, a pogoniće ga paleta 1.0 i 1.2 litarskih motora.