Imenovan direktor Bečke opere, ali od 2020.

Rođeni Beograđanin, Bogdan Roščić, imenovan za direktora Bečke državne opere

Bečka opera je među najpoznatijima u svijetu, iz nje se regrutuju kadrovi za čuvenu Bečku filharmoniju čiji Novogodišnji koncert gleda čitava planeta. Biti na čelu te kuće ravno je rukovođenju Nasa projektom za osvajanje Marsa.

Bogdan Roščić (52) školovao se u Austriji, gdje su mu radili roditelji, gdje je u kulturnim institucijama njemačkog i engleskog govornog područja napravio impresivnu karijeru. Počeo je kao novinar u kulturnoj redakciji austrijskog Kurira, zatim bio šef  Trećeg radijskog programa ORF, koji je transformisao u hit-radio i doveo do visoke popularnosti. Radio je kao šef njemačkog Gramofona, londonske muzičke kuće Deka a trenutno je predsjednik sektora za klasičnu muziku pri koncernu Soni. Njegovo imenovanje lično je saopštio austrijski ministar kulture Tomas Drozda uz obrazloženje da Roščić ima odlične kontakte među najeminentnijim pjevačima i dirigentima svijeta.

Ali, zanimljivo za naše podneblje, Roščić će mjesto direktora državne opere preuzeti od Francuza Dominika Mejera, tek  za četiri godine, 2020. Tako to rade na Zapadu, u organizovanim institucijama, da budući ima vremena za pripremu, da posao ne počinje ispočetka, nego da nastavi započeto; kontinuitet osnovni  preduslov uspjeha.