Album posvećen Prinsu u prodaji u SAD-u

Muzika

Počasni album posvećen američkom muzičaru Prinsu koji je preminuo u aprilu 2016. godine, biće objavljen danas u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), saopštili su njegovi nasljednici

Prins (57) preminuo je 21. aprila ove godine od prekomjerne doze lijeka protiv bolova na bazi opijata. U oktobru je u čast preminulom muzičaru u njegovom rodnom Mineapolisu održan koncert na kojem su učestvovali brojni poznati pjevači, kao Stivi Vonder i Kristina Agilera.

„Dijete iz Mineapolisa“ bio je jedan od najvećih muzičara 1980-ih i 1990-ih godina s hitovima kao što su „Cream“ ili „Kiss“ u kojima je miješao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka.

Kao tekstopisac i muzičar izdao je više stotina pjesama. Vlasnik je sedam Gremi nagrada, Zlatnog globusa. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple rain“, za koji je dobio Oskara za originalnu pjesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine. Uvršten je u Rokenrol kući slavnih 2004. godine. Magazin „Roling stoun“ ga je postavio na 27. mjesto svoje liste „100 najvećih izvođača svih vremena“. Prodao je preko 100 miliona ploča i diskova širom svijeta.