Sting ponovo svira u beogradskoj Areni

Muzika

U Beogradu će ponovo nastupiti legendarni frontmen grupe The Police, Gordon Samner Sting! Iz Kombank arene saopšteno je da će se koncert održati 17. septembra

Nakon rasprodatih koncerata u Sjevernoj Americi, Evropi, Južnoj Americi i Meksiku, Sting u okviru svoje najnovije turneje 57th & 9th World Tour dolazi u Srbiju. Svjetski poznat muzičar održaće koncert u Beogradu, 17. septembra u Kombank Areni. Na najnovijoj turneji, Stingu se pridružuje tročlani bend koji čine njegovi dugogodišnji saradnici gitarista, Dominik Mller, Džoš Friz (bubnjevi) i Rufus Miler (gitara) i specijalni gost Džo Samner kao i harmonikaš Persi Kardona iz sastava „The Last Bandoleros“.

Gitarski vođena turneja 57th & 9th započela je u Severnoj Americi u februaru ove godine i do sada je obišla više od 50 gradova Evrope, Centralne i Južne Amerike i Azije. Turneju prate izuzetni komentari fanova i kritičara.

– U samoj srži nalazi se moćan talenat za pisanje pesama, tečne melodije, smeli ritmovi i smisleni tekstovi isporučeni od vrhunskog muzičara. Ovaj koncert zaslužuje počasnu titulu.

Stingov dvanaesti solo studijski album pod nazivom „57th & 9th“, je njegov prvi rock/pop projekat nakon više od decenije i objavljen je u novembru za A&M/Interscope Records. Kolekcija od deset pjesama prikazuje širok spektar Stingovih stilova od promuklog, gitarskog prvog singla „I Can’t Stop Thinking About You“ preko brutalnog „Petrol Head“ do himnične „50,000“.