Samsung razvija Bixby virtuelnog asistenta

Prvi izvještaji koji govore da Samsung razvija digitalnog asistenta pod nazivom Bixby pojavili su se još prije nekoliko mjeseci.

Novi asistent bi prema glasinama trebalo da debituje sa Galaxy S8 telefonom sljedeće godine. Prema novom izveštaju, Bixby će zamijeniti postojeći S Voice servis na telefonu i radiće sa svim stock aplikacijama kako bi pružio Galaxy S8 telefonu dodatnu funkcionalnost. To znači da će korisnici jednostavno moći da traže od Bixby-a, primjera radi, da im prikaže neke fotografije i video fajlove iz Gallery aplikacije.

Ovdje ćemo svakako napomenuti da je Samsung nedavno kupio Viv Labs, kompaniju koja razvija vještačku inteligenciju. To je tehnologija koja će obezbijediti instrument u razvoju Samsungovog novog virtuelnog asistenta koji ima za cilj da se takmiči sa Sirijem i Cortanom. Mogućnosti su beskrajne, a Bixby će pomoći korisnicima i u svakodnevnim zadacima kao što su kreiranje podsjetnika, slanje mejlova i još mnogo toga. Moguće je i da će Samsung obezbijediti da Bixby radi i sa third-party aplikacijama.