Albumi i koncerti koje očekujemo u 2017.

Nekoliko poznatih rok, pop, hip hop i elektro bendova i muzičara najavilo je ove godine nove albume i koncert.

Irski rok bend U2 će tri godine poslije albuma „Songs of Innocence“ izdati novi, „Songs of Experience“ – u drugoj polovini godine. Gitarista Edž izjavio je da će tekstovi pjesama na novom albumu biti jači nego sa albuma „War“ koji se smatra jednim od najznačajnijih albuma na početku karijere, a ove godine će biti obilježeno 30 godina od albuma „Joshua Tree“ koji predstavlja prekretnicu u karijeri benda.

Elektro-pop bend Depeche Mode na proljeće će izdati album „Spirit“, poslije čega kreće na evropsku turneju koja će početi 5. maja u Štokholmu, potom se nastavlja u Parizu, Londonu i Berlinu.

Na evropskim koncertnim halama ove godine se očekuju Guns N’ Roses i Coldplay. Brus Springstin (67) u odličnoj formi će držati koncerte i snimiti novi studijski album.

Nove albume su najavili i Džej Zi, Bjork i Selin Dion. Bivši član kultnog Pink Floyda Rodžer Voters će održati solo koncert sa adaptiranim albumom „Wall“ koji je opisao „kao put na letećem ćilimu, obojen strepnjom“.

Još jedna ikona 70-ih, Debi Hari i njen bend Blondie će izdati album, a očekuju se albumi alternativaca Jesus and Mary Chain „Damage and Joy“ u martu i Grandaddy sa „Last Place“ početkom proleća.