Stounsi kopirali do detalja stan koji su koristili 1962.

Kada je Mik Džeger smišljao ideje o izložbi koja bi obuhvatila karijeru od pet decenija Roling Stounsa želio je ponovo da stvori raspoloženje koje je vladalo u početnim danima. Zato je tražio da se prekopira prvi londonski stan koji je on dijelio sa drugim članovima grupe 1962. godine, sa razbacanim prljavim sudovima, pivskim flašama i pločama bluza.

Čarli Vots je rekao da je bilo puno takvih mjesta početkom 1960-ih u kojima ljudi sada ne bi baš voljeli da žive.

Stounsi su napravili repliku svog studija za snimanje sa originalnim instrumentima za izložbu „Egzibicionizam – Roling Stounsi“ koja je otvorena u subotu u Njujorku, a prvi put je predstavljena u Londonu ranije ove godine.

Na toj izložbi se nalaze i njihovi šareni kostimi sa turneja, Džegerova sveska sa pjesmama, Kit Ričardsov dnevnik iz 1963. godine Votsov dječiji doboš i razne fotografije od postera do naslovnih strana časopisa.

Izložba će biti otvorena u Njujorku do 12. marta 2017. godine. Neki od eksponata su radovi Endija Vorhola, Aleksandra Mekvina i Džona Paskea koji je napravio njihov poznati logo sa jezikom.

„To je kao da se sudaraš sa sjećanjima gdje god ti padne pogled. Pođeš iza ćoška i pomisliš ‘a tu sam to ostavio’, bilo da li je riječ o gitari ili komadu odjeće, sve te na nešto podsjeća“ rekao je Ričards.

Roni Vud koji se pridružio grupi 1975. rekao je da je volio da vidi male motive kroz izložbu i da je jedno od njegovih omiljenih sjećanja što je imao prvi nastup s bendom na svoj rođendan, 1. juna.

Stounsi objavljuju novi album „Blue & Lonesome“ 2. decembra.