Najluksuzniji ajfon modeli ikada

 

iPhone je telefon koji vlada svijetom mobilnih uređaja od 2007. godine

Ovaj uređaj je voljen i u originalnoj formi, ali neki ljudi ipak žele da posjeduju sjajniju i ekstravagantniju verziju ovog telefona. Proizvođači su spremno dočekali tu priliku i predstavili egzotične i glamurozne verzije iPhone telefona, a mi vam predstavljamo 10 najekstravagantnijih.

10. Million Dollar Gold and Diamond iPhone
Luksuzni londonski butik nazvan Alchemist predstavio je nevjerovatni iPhone 2014.godine, vrijedan milion dolara. Dekorisan spektrom svjetlucavih dijamanata, ovaj model je zasjenio brojne druge. Skupocjen je zbog baze od 24-karatnog zlata, stranica koje su dekorisane uz pomoć 1.600 besprekornih dijamanata, dok je navigaciono dugme predstavljeno u vidu jedinstvenog dijamanta od 2 karata. Apple logo je na ovom telefonu pozlaćen 24-karatnim zlatom i dekorisan sa 53 dijamanta.

9. Solid gold iPhone 5 sa crnim dijamantima
Ako poželite prilagođeni model iPhone telefona koji je na sasvim drugom nivou, onda će vas ovaj koji je krecija Stjuarta Hjuza oduševiti. U pitanju je najskuplji iPhone 5 svih vremena. On je ručno napravljen od čistog zlata i ukrašen rijetkim crnim dijamantom. Njegova cijena je 15 miliona dolara.

8. iPhone Princess Plus
Australijski luksuzni dizajner i juvelir Piter Aloison  je 2008. godine predstavio je iPhone koji je obradovao sve ljubitelje svjetlucavih stvari. Ukrašen sa 318 dijamanta, ovaj skupocjeni iPhone je definitivno bio najbolji u svojoj kategoriji. Njegova cijena je 176.400 dolara, a dijamanti su bili postavljeni u bazu od bijelog zlata.

7. Deluxe customized Diamond studded iPhone 7
Mnogo prije lansiranja iPhone 7 modela, Brikk brend je mamio kupce svojim dijamantskim verzijama ovih telefona. Svojim klijentima nude širok izbor opcija prilagođavanja. Deluks verzija iPhone 7 modela dolazi sa opcijama kao što su akcenti od zlata ili platine, u pratnji dijamanata naravno. Cijena ovog modela je 1.3 miliona dolara.

6. iPhone Dinosaur edition
Ovo je navodno bio prvi mobilni telefon sa temom dinosaurusa, a zapravo je iPhone 4 koji je preradio Stjuart Hjuz. Kreiran u ograničenom izdanju od deset komada, ovaj telefon predivno kombinuje istorijske ostatke T-Rexa sa dodirima zlata i dijamanata. Njegova cijena iznosi 63.000 dolara, a njegov zadnji dio napravljen je od meteorske stijene i zuba 65 miliona godina starog dinosaurusa.

5. Calypso Diamond iPhone 6S
Givori je brend koji se bavi pretvaranjem naizgled običnih stvari u luksuzne, a njihov Calypso asortiman iPhone 6S modela je bio zaista ekstravagantan. Dizajniran sa delikatnom preciznošću, ovaj iPhone model je bio namijenjen samo onim bogatim ljudima koji vole sjaj zlata i drugih dragocjenih materijala. Cijena ovog modela je 30.000 dolara.

4. iPhone Pokémon Go Edition
Popularna igrica Pokemon Go se izgleda konačno umirila, ali je i dalje svježa u umovima svih ljubitelja ove online igre i franšize, tako je nastao ovaj prilagođeni iPhone 6S koji je inspirisan ovog igrom, a ima stilizovani ram sa inskripcijama Pokemon Edition i Go. Nastao je kao djelo ruskog juvelirskog brenda Caviar. Cijena ovog modela je 2.700 dolara.

3. iPhone Vladimir Putin Edition
Za sve ljubitelje ruskog predsjednika Vladimira Putina, kreiran je iPhone 5S koji je djelo Caviar brenda. Sa portretom Putina, grbom Rusije i prvim stihovima nacionalne himne, ovaj telefon je bio pravi hit. Njegova cijena je 4.340 dolara.

2. iPhone 3G ‘Kings Button’
Australijski juvelir koji je poznat po kreiranju ekstravagantnih i luksuznih telefona, Piter Aloison, impresionirao je i svjetlucavom iPhone 3G Kings Button verzijom 2009. godine. Napravljen od zlata i dekorisan dijamantima, ovaj telefon je bio najskuplji u svoje vrijeme. Njegova cijena je 2.517.345 dolara.

1. Special Pink Valentine’s Edition iPhone
Čuveni brend Amosu Couture predstavio je iPhone model za one romantične duše. U pitanju je specijalno izdanje pink iPhone 5 modela iz 2013.godine, predstavljeno pred Dan zaljubljenih. Možemo slobodno reći da su se mnogi zaljubili baš u njega. Njegova cijena je 2.350 dolara.