Najskuplja imovina na svijetu je jedno brdo?

Lux

Procijenjena na milijardu dolara, dio planine Beverli Hils zvanično je najskuplja imovina u istoriji Los Anđelesa (ako ne i svijeta)

Ta cijena, kako Forbes navodi, odnosi se na panoramski dio polu-razvijenog zemljišta, sa pogledom na Los Anđeles, gdje još uvijek ne postoje građevine. Imovina se prostire na oko 157 hektara, što je skoro duplo veće od zabavnog parka – Diznilend.

– Ako kupac želi da napravi tematski park veličine Diznilenda, može to da uradi, treba samo da rezerviše više od 100 hektara. Stvarno možete stvarati svoje kraljevstvo tu – kaže agent za nekretnine Aron Kirman.

Bez presjedana, kako ističe, pozicija vrha Beverli Hilsa je odlična, nalazi se u blizini šoping zone Rodeo Drajv a ima i vrhunski pogled koji se prostire do centra Los Anđelesa i Tihog okeana.

Kako pretpostavljaju, imovina će sigurno zapasti za oko nekom ruskom oligarhu ili bliskoistočnoj kraljevskoj porodici, jer je imanje odlično za nekoga ko želi da napravi veliki ulaz u visoko društvo Los Anđelesa. Ta planinska zemlja bila je u vlasništvu različitih grupa, kraljeva i poznatih ličnosti od sedamdesetih godina prošlog vijeka, ali do sada nije bila razvijena.

Prema pisanju Blumberga, čak su i Tom Kruz i Bred Pit pokazali zainteresovanost za tu zemlju, a ove godine je vlasništvo prenijeto na firmu Secured Capital Partners, koja je konsolidovala više parcela u jednu veliku, kako bi postigli veliku vrijednost imovine.