Diageo predstavlja posljednji viski u čast Igre Prestola

Kako bi vas opčinili po posljednji put, Diageo je sada spreman da lansira finalno izdanje, nazvano Six Kingdoms Mortlach. Ekskluzivni sing malt viski je star petnaest godina i vjeruje se da je najbolji iz svoje grupe.

Viski je inspirisan finalom serije i kreiran je kao omaž sudbini fiktivnog Vesterosa. Kao fina mješavina, ovaj viski je prvo sazrijevao u šeri buradi, dok je finiširan u buradi od američke hrastovine u kojima je nekada stajao burbon, što mu daje “odvažni, glatki ukus, sa notama vanile i začina”. Viski će biti ponuđen u metalik zlatnom kanisteru, sa mastilom urađenim crtežom Trookog Gavrana.

Komentarišući deveto i finalno izdanje, Džef Piters, potpredsjednik licenciranja i prodaje kompanije HBO, rekao je: “Osam fantastičnih viskija nazdravilo je finalnoj sezoni serije, a sada se još jednom okrećemo prema njoj i dižemo devetu čašu u njenu čast”. Govoreći o Mortlach izdanju, Kavita Agarval, globalni direktor brenda Diageo, izjavila je: “Mortlach je jedan od naših najtraženijih super-premijum sing malt viskija, pa nam je djelovalo da je upravo to savršeni način da se proslavi finale i kompletira ova kolekcija”.

Game of Thrones inspirisani Six Kingdoms Mortlach Edition viski će biti dostupan za kupovinu od idućeg meseca.