Snima se film o ljubavi Džona Lenona i Joko Ono

Film

Trideset šest godina nakon ubistva nekadašnjeg člana Bitlsa, Džona Lenona, njegova udovica Joko Ono (83) najavila je snimanje filma o njihovu zajedničkom životu

Scenario za film napisaće Entoni Mekarter, autor scenarija za film „Teorija svega“, a produkciju, uz Joko potpisuje Majkl De Luka.

Radnja filma fokusirati se na romansu i zajednički život para sedamdesetih godina prošlog vijeka, Lenonovo napuštanje Bitlsa, zajednički aktivizam i odvažnost u protestu protiv rata u Vijetnamu, njihovu muzičku saradnju i Lenonovu iznenadnu smrt 1980. rekao je De Luka, koji se nada da će film uspjeti da nadahne današnje mlade da slijede sopstvenu viziju svijeta kakav žele i da se za to zalažu.

Još nisu objavljene informacije o tome ko će glumiti u filmu i kada će započeti snimanje.

Joko Ono je bila Lenonova supruga od 1969. do njegove smrti u decembru 1980. godine.

Adolescencija i mlade Lenonove godine prikazane su u filmu „Nowhere boy“ iz 2009. u kojem ga je glumio Eron Tejlor Džonson, a pjevačevo ubistvo bila je tema filma „Poglavlje 27“ u kojemu je ulogu Lenonovog ubice Marka Dejvida Čepmena igrao Džared Leto.

Džon Vinston Lenon, kasnije Džon Ono Lenon bio je engleski muzičar, politički aktivista, umjetnik, glumac i pisac. Bio je dio Lenon—Makartni tima koji je veoma uticao na razvoj rok muzike. Postao je muzička ikona dvadesetog vijeka, a njegove pjesme su rangirane među najbolje i najslušanije pjesme dvadesetog vijeka. Najpoznatije pjesme iz solo karijere su mu Imagine, Jealous Guy, Give Peace a Chance.