Skorseze priprema novi film, Dikaprio i De Niro u glavnim ulogama

Film

Leonardo Dikaprio i Robert de Niro će biti glavne zvijezde novog filma Martina Skorsezea „Killers of the Flower Moon“.

Dva legendarna glumca zajedno su se pojavila na filmskom platnu u filmu Dječakov život (This Boy’s Life) 1993. godine, ali nikada nisu zajedno glumili u Skorsezeovom filmu iako su pojedinačno bili zvijezde nekoliko njegovih filmova.

Dikaprio je najavio de Nira na dodjeli „SAG“ nagrade za životno djelo i potvrdio da će glumiti zajedno.

„Mnogo sam naučio od obojice (de Nira i Skorsezea) i srećan sam što mogu da ih nazovem saradnicima. Prava je čast nakon 30 godina ponovo raditi sa Robertom na novom filmu Killers of The Flower Moon“, rekao je Dikaprio tom prilikom.

Film će biti zasnovan na istinitim događajima

Skorsezeovo naredno ostvarenje biće zasnovano na knjizi Dejvida Grena Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI.

Radnja filma smještena je u 20-im godinama prošlog vijeka i govori o porodici američkih domorodaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatija nacija na svijetu zahvaljujući nafti pronađenoj na njihovoj teritoriji.

Pomama za naftom je u toku prve četvrtine 20. vijeka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika plemena Osejdž, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

(Bizlife.rs)