Vila Il Palmetto od 137 miliona

Living

 

Američki arhitekta švajcarskog porijekla, Moris Fatio, 1930. godine angažovan je da izgradi nevjerovatnu vilu, nazvanu “Il Palmetto”, na posjedu od 5.46 ari u Palm Biču

Ova palata je restaurirana u kasnijim godinama, ali su njeni arhitektonski detalji i ljepota ostali netaknuti, dozvoljavajući joj da jednostavno zrači, čak i u ovom kraju zemlje, u kome se nalaze vrhunske vile.

Ovaj veličanstveni dom sa cijenom od 137 miliona dolara nije nešto za šta bi smo rekli da je pristupačno, ali ipak vrijedi svake pare. Glavna rezidencija je dizajnirana kao predivna serija paviljona koji su međusobno povezani, a kako zakoračite u njen enterijer, njen dnevni boravak oduševljava sa dekorisanim plafonima i vrhunskim pogledom na jezero.

Formalna trpezarija je još jedna poslastica ove vile, sa plafonom koji sadrži izrezbareni dekor i svim aksesoarima koji su potrebni za održavanje elegantnih zabava. Kada govorimo o objedovanju, treba da znate da u potpunosti opremljena kuhinja dolazi kao dio ovog paketa. Takođe, tu su i kućni bioskop, sala za bilijar i veliki bazen sa tamno plavim pločicama koji će vas mamiti da zaronite kad god da bacite pogled prema njemu.

Vinski podrum uklesan u stijeni sa dovoljno mjesta za 20.000 flaša ovog napitka, sala za vježbanje i predivni spa će se pobrinuti da se dobro osjećate u svom domu, dok umirujuća atmosfera može navesti da svaki svoj slobodni trenutak provedete u opuštanju. Ovaj posjed ima i moderni tehnološki sistem koji se kontrolište putem pametnog telefona.

Dio ovog posjeda je i kuća na plaži sa kuhinjom i sobom za sjedenje, ispred koje se nalazi infiniti bazen, za slučaj da niste ljubitelji okeana, koji vam se nalazi na udaljenosti od samo nekoliko koraka.