Vila Artemesia koja oduzima dah

 

Leonard Fenton nakon trideset godina renoviranja prodaje svoj dom, koji je nastao kao rezultat ljubavi i strasti

Nazvana Artemesia, ova vila izgrađena 1913. godine nalazi se u Holivud Hilsu. Njen vlasnik Leonard Fenton se nekada bavio marketingom, da bi u jednom momentu svoju kompanju prodao Microsoft korporaciji i kupio ogroman posjed koji sada prodaje.

Ova vila sa površinom od 1.300 m2 je epitom gracioznosti i luksuza. Sa osam spavaćih soba i sedam kupatila, ova vila ima i balsku salu površine 200 m2, koja se otvara prema terasi dugačkoj 30 metara, sa koje se pruža vrhunski pogled na grad. Murray Harris orgulje su istorijski element koji krasi ovu vilu, kao druge najveće i najkompleksnije orgulje ikada izgrađene u američkoj rezidenciji. Same orgulje vrijede oko 1.1 milion dolara, jer imaju detalje koji su dizajnirani po mjeri vile.

Glavna spavaća soba je lično skrovište vlasnika vile. Pogled na grad će vas pozdraviti dok pijete jutarnju kafu, dok svjetla grada u večernjim satima priprema za slatke snove. Prostor gurmanske kuhinje opremljen je luksuznim aparatima i najnovijom tehnologijom, radnim površinama od Calacatta mermera i masivnim centralnim ostrvom od mahagonija.

Formalna trpezarija koja je dio ove vile je savršena za okupljanje porodice i prijatelja, a nudi dovoljno mjesta za 40 osoba, koji mogu komforno da uživaju u svakom zalogaju.

Gdje god da se nalazite u ovoj vili, čuje se nježni žubor vode. U parku koji je okružuje vodopad pada u bazen, koji se preliva u kanjonski potok, koji se potom uliva u ogromno jezero nadomak ulazne kapije. Po dolasku na ovo imanje, očaravajući je zvuk fontane stare 100 godina, koja brižno zaliva biljke smještene ispod nje. Nadomak prostora za doručak, tri potoka izlaze iz spa odjeljka i ulivaju se u predivni novi bazen.

Od sakrivenih kutaka i brojnih klupa, do tihe i mirne terase sa prostorom za loženje vatre, ovo imanje nudi bezbroj prostora za uživanje u luksuzu, komforu i prirodi. Ovo nevjerovatno imanje dostupno je za kupovinu po cijeni od 10 miliona dolara.